dinsdag 20 maart 2012

Slank de zomer in!

Slank de zomer in!
Het voorjaar staat voor de deur en voor je het weet is het weer zomer. ’s Winters kun je je buikje nog gemakkelijk camoufleren met dikke truien en winterjassen. Met bikini’s, zwembroeken en zomerjurkjes valt echter weinig te verbloemen. Velen vragen zich in juni af hoe ze hun buikje vóór juli kunnen omtoveren tot een wasbordje. Een strakke buik kun je helaas niet bewerkstelligen zonder inspanningen. Daarom is dit de periode om te beginnen met afvallen als u er tijdens de zomervakantie topfit uit wilt zien. Wil jij aanstaande zomer met een strakker lijf het strand op kunnen lopen? Begin dan Nu met het aanpassen van je eetpatroon en bewegingspatroon!

Stimuleer je vet verbranding
Een goede vetverbranding is onmisbaar als je lichaamsvet wil kwijtraken. Je kan je vet verbranding op een simpele manier versnellen. Gewicht verliezen staat niet altijd gelijk met vet verbranden. Als je één of ander crashdieet volgt, verlies je gewicht omdat je lichaam spieren verbrandt als brandstof. En dat wil je absoluut niet...
Begin nu al met lichaamsbeweging. Zorg voor voldoende beweging. Wat je doet is ondergeschikt aan hoe vaak je het doet en hoe lang je het volhoudt. Bouw meer bewegen structureel in je dagelijks leven in: Neem de trap in plaats van de lift, even met de fiets naar winkel, enz…  Misschien denk je dat deze zaken er echt niet voor gaan zorgen dat je slanker wordt. Maar als je  iedere dag met de fiets naar de winkel gaat of de trap neemt verbruik je gemiddeld zo’n 100 calorieën extra. Per dag!

Niet diëten wil niet zeggen dat je niet op je voeding hoeft te letten!
Voor een strakker lichaam zijn spieren nodig, en spieren worden grotendeels opgebouwd uit eiwitten. Als je ’s zomers een strak lijf wilt, dan is het belangrijk om beweging te combineren met een eiwitrijk dieet. Gebruik regelmatig eieren, mager vlees, vis en magere zuivel. Neem eventueel een proteïne-shake zoals bv. ProXtreme na je training. Eet veel groene groenten – Groene groenten bevatten heel erg veel belangrijke vitaminen en mineralen. Bovendien zitten ze vol met vezels die voor een goede stofwisseling zorgen. Eet daarom vaker een salade met sla of spinazie en broccoli. Gebruik geen simpele suikers zoals tafelsuiker, frisdrank, snoep, koek en ijs.

Beperk je vetconsumptie.
Waarschijnlijk weet je dat er 2 grote groepen vetten zijn: verzadigde en onverzadigde. Beperk de verzadigde soort (uit vlees, volle zuivel) en vervang deze door de onverzadigde soort (uit vette vis, plantaardige olie).
Onverzadigde vetten zijn essentieel voor een goede gezondheid (en voor een hoog metabolisme). Zorg er dus voor dat je voldoende van deze vetten consumeert. Indien je minder dan 2 maal per week een vette vissoort eet, raad ik aan om een supplement van omegavetten, zoals Cai Pan Omega3 visolie  in te nemen.

Eet gezonde, natuurlijke producten

Schrap kant-en-klare maaltijden, bewerkte producten en producten die niet in de natuur voorkomen van je eetpatroon. Deze producten bevatten veel verzadigde vetten, zout, suiker en chemische producten.
Wil je gezond leven en tegelijk overgewicht kwijtspelen, schakel dan over op natuurlijke, onbewerkte producten. Maak je maaltijden met verse producten.

Eet nooit direct voordat je naar het strand of het zwembad gaat. Je maag en darmen zijn dan wel niet aan de buitenkant zichtbaar, maar een vol spijsverteringsstelsel drukt je buikvet wél verder naar voren. Gebruik je maaltijden dus na je strandbezoek.

Waarschijnlijk moet jij je eetgewoonten wat aanpassen om deze tips te kunnen toepassen. Maar er bestaan geen wondermiddelen, wel hulpmiddelen zoals BioLean afslankproducten als je snel wilt afvallen. Je moet er een beetje moeite voor doen, maar met deze tips zul je merken dat het makkelijk vol te houden is. En voel jij je lekker op het strand in je strakke lijf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten